Zalmrisotto met zoete aardappel en spinazie!

Ingrediënten

4 personen

–         1 ui

–         1 teentje knoflook

–         2 grote zoete aardappels

–         3 eetlepels olijfolie

–         200 gram risottorijst

–         scheutje witte wijn

–         600 ml bouillon (eventueel van blokje)

–         300 gram gerookte zalm (in snippers)

–         100 g geraspte Parmezaanse kaas

–         Beetje boter

–         400 g verse spinazie

Bereidingswijze

–         Pel en snipper de ui en de knoflook.

–         Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook zacht gedurende 3 minuten.

–         Maak de zoete aardappels schoon en snij ze in blokjes van circa 1`cm

–         Bak de aardappels met de rijst even mee met de ui tot de rijstkorrels gaan glanzen.

–         Blus het af met een scheutje wijn.

–         Voeg nu zoveel bouillon toe tot de rijst en aardappels onderstaan.

–         Verhit de rijst zachtjes en roer regelmatig.

–         Voeg, steeds als de rijst droog begint te koken, weer wat bouillon toe.

–          Na 20 minuten is de rijst beetgaar.

–         Roer dan de zalmsnippers, de helft van de kaas, de boter en de spinazie door de rijst.

–         Blijf goed roeren tot de spinazie grotendeels geslonken is.

–         Serveer de risotto direct en garneer met de rest van de kaas.