Werkwijze

Hoe ga ik te werk:

Intakegesprek (60 minuten)
Om gericht te kunnen werken, is het belangrijk om te weten hoe jouw eet- en leefpatroon is.
We vullen een uitgebreide vragenlijst in waarin o.a. je eetgewoonten, je leefsituatie, je gezondheid en dieetgeschiedenis komen te staan.
Vervolgens krijg je van mij een eetdagboekje waarin je voor een week noteert wat je eet en drinkt.
Tijdens het intake gesprek zal ik uitleggen hoe je dit dagboek moet bijhouden.

Vervolgconsult (30 minuten)
Aan de hand van alle informatie stel ik een eetadvies op waarmee je aan de slag kunt. Dit advies zal zoveel mogelijk passen bij je leef- en gezinssituatie.
Tijdens elk consult wordt je gemeten en gewogen met een professionele weegschaal die o.a. gewicht , vetpercentage en spiermassa weegt.
De methode die ik hanteer, gaat uit van gezonde voeding volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Je gaat gevarieerd en verantwoord eten. Ik let erop dat je voldoende van de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en ik laat je zien dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Daarbij is mijn methode erop gericht om jouw eetgedrag in goede banen te leiden. Indien nodig krijg je van mij adviezen waarmee je jouw eetgedrag kunt aanpassen.
Bij elk consult bespreken we een onderwerp dat belangrijk is bij het afvallen. Daarnaast krijg je tips en recepten als extra service.
Gedurende de consulten krijg je ondersteuning en adviezen en wordt het voedingsplan indien nodig bijgesteld.

Weegconsult (10 minuten)
Nadat je je streefgewicht bereikt hebt kun je overstappen op weegconsulten. Tijdens de weegconsulten wordt je gewogen zodat je de wel bekende stok achter de deur hebt. Dit kan in overleg wekelijks of maandelijks plaatsvinden.

Adviesgesprek met weegplan (60 minuten)
Je wilt weten of je een gezond voedingspatroon hebt en je wilt hier een eenmalig advies over .
Door middel van een gesprek waarin je informatie geeft over jouw leef- en eetpatroon maak ik voor jou een eetweekplan gebaseerd op jouw leefsituatie. Dit kun je als leidraad gebruiken in je dagelijkse situatie. Hierbij krijgt je de nodige tips en adviezen.