Bereidingswijze
– Breng het water met het bouillontablet aan de kook.
– Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ±20 minuten.
– Laat de kip daarna afkoelen.
– Snijd het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes.
– Besprenkel de stukjes appel met citroensap tegen verkleuren.
– Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
– Roer kerrie en gembersiroop door de crème fraise en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij.
– Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartiertje staan.
– Serveer de salade in ijscoupes of op schaaltjes.
Lekker om er brood of toast met boter bij te eten.
Per persoon: energie: 196 kcal, Eiwit: 20 gr, Vet: 6 gr., Verz.Vet: 1,3 gr, Koolhydraten;16 gr. Vezels 3 gr.