Witlof Roerbakken

Ingrediënten

Witlof Roerbakken

2 personen

 

• 600 gram witlof
• 1 eetlepel pinda’s
• Stukje prei of 2 bosuitjes
• 1 eetlepel olie
• Peper
• 2 eetlepels sojasaus of ketjap
 

Bereiding

1. Hak de pinda’s grof. Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
2. Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
3. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
4. Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
5. Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus of ketjap.
6. Strooi de gehakte pinda’s erover.


Lekker met een (ongepaneerde) schnitzel en aardappelen
 

 

 

Energie 160 kcal, eiwit 6 gr, koolhydraten 12 gr, vet11gr waarvan verzadigd vet 2 gram

Prima tussendoortje: boterham met halvarine en mager beleg!

Tip van

Heleen
Tip van Heleen


Facebook - Voedingsadvies Heleen van Asten