Sperziebonensalade met geitenkaas, mango en dadels

Ingrediënten

 2 personen

  • 250 gram sperziebonen
  • 1/2 eetrijpe mango
  • 50 gram geitenkaas
  • 8 dadels
  • 5 plakjes gerookte kipfilet of een stuk gegrilde/gerookte kip
  • 1-2 eetlepels pijnboompitten
  • Scheutje citroen- of limoensap

Bereidingswijze

  • kook de sperziebonen beetgaar in water.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes, de mango in blokjes, en hak de dadels in stukjes.
  • Grill kort in een pan zonder olie of andere toevoegingen de pijnboompitten tot dat deze lichtbruin kleuren.
  • Giet de sperziebonen af.
  • Voeg de gesneden ingrediënten toe en kruimel de geitenkaas over de salade.
  • Besprenkel de salade met wat citroen- of limoensap.

Heerlijk met een stuk vers gebakken (volkoren) brood