Lasagne

Ingrediënten

  • lasagnevellen
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • pakje gezeefde tomaten
  • blikje gepelde tomaten
  • groentes (wat je lekker vindt of in huis hebt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje suiker
  • paprikakruiden
  • peper & zout
  • Italiaanse kruiden
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

–       Verwarm de oven voor op 200 graden.

–       Snipper de ui en de knoflook.

–       Neem groente die je lekker vindt en snijd ze  tot kleine blokjes (bijv. paprika, prei en wortel).

–       Fruit de ui en knoflook aan in een grote wok.

–       Voeg daarna het gehakt toe en kruid dit met paprikakruiden, peper & zout naar smaak.

–       Voeg daarna de groente toe en bak kort aan.

–       Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken.

–       Voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe en maak op smaak met Italiaanse kruiden.

–       Laat het sausje ongeveer 20 minuutjes pruttelen.

–       Breng de saus op smaak maken met de kruiden, verse basilicum is ook erg lekker er door.

–        Maak  laagjes van saus en lasagnevellen in de ovenschaal ( bijv.4 laagjes.)

–       Begin en eindig met een laagje saus. Strooi er geraspte kaas naar smaak over heen,

  • Zet  ongeveer 25 minuutjes in de oven en klaar!