Kerrierijst met kip

Ingrediënten

voor 4 personen

– 450 g prei
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 100 g cashewnoten, ongezouten
– 250 g zilvervliesrijst
– 2 eetlepels milde kerriepoeder
– 150 g rozijnen
– 500 ml kippenbouillon
– 300 g gerookte kipfilet (stuk)
– 1-2 eetlepels ketjap asin

Bereidingswijze

Maak de prei schoon en snij in ringen.
Verhit de olie en bak de cashewnoten ongeveer 1 minuut. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Fruit in het achtergebleven vet de prei.
Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
Voeg de kerrie, rozijnen, bouillontablet en 5 dl water toe.
Breng het aan de kook en laat de rijst in ongeveer 12 minuten gaar worden.
Snij intussen de kipfilet in stukjes.
Roer kip en noten door de rijst. Breng op smaak met ketjap.

Tip:
Lekker met een frisse salade.