Moniek van Asten

Hallo ik wil me even voorstellen: ik ben Moniek, 22 jaar oud. Hieronder beschrijf ik mijn ervaringen bij het afvallen, onder begeleiding van gewichtsconsulente Heleen van Asten.

Als kind was ik altijd al wel wat stevig, maar tijdens de pubertijd werd het alleen maar erger. In eerste instantie had ik er weinig moeite mee, maar uiteindelijk kwam het moment dat ik er helemaal klaar mee was. Ik wilde graag alle kleren kunnen kopen die ik mooi vond en niet alleen de wijde dingen. Ik wilde graag wat kilo’s afvallen maar geen streng dieet. Daar vond ik mezelf ook nog te jong voor. Dus ongeveer anderhalf jaar geleden was daar dan het moment, ik ging voor het eerst naar Heleen. Ik had het nodig dat iemand met mij ging kijken naar mijn voeding en dat was precies wat Heleen deed. Ze nam de tijd voor mij en dat voelde erg vertrouwd. Samen gingen we kijken naar mijn gewicht, mijn voedingspatroon dat ik toen had en wat we daar mee konden gaan doen. Heleen heeft me toen erg goed begeleid om een gezond en fijn voedingspatroon onder de knie te krijgen. Ik kreeg erg goede tips en stapje voor stapje begon ik er meer aan te wennen. Ik moest af van mijn andere ‘’gewoontes’’ en het gezonde voedingspatroon moest mijn nieuwe gewoonte worden. Dit was soms wel wat lastig, maar nadat ik er dan samen met Heleen over praatte kreeg ik weer moed en ging ik door.

Door de tips die je krijgt leer je ook heel veel nieuwe dingen over eten. Wat is niet gezond en wat wel en waarom, hoe kun je etiketten lezen dus niet alleen kijkend naar de calorieën. En wat kun je doen als je bijvoorbeeld een feestje hebt. Door daar samen over te praten werd dat duidelijk en kreeg je steeds meer handigheid in de dingen.

Binnen iets meer dan een half jaar was ik tien kilo kwijt en zat het gezonde voedingspatroon er al goed in. Het ging allemaal veel meer vanzelf zonder dat ik er heel veel over na hoefde te denken. Ik heb toen al mijn oude kleren weggeven en weggegooid, want die wilde ik echt nooit meer aan. Ik voelde me erg fijn en fit en dat hielp me ook om het voedingspatroon vast te houden. Ik kwam nog steeds 1x in de maand bij Heleen. Toch nog de stok achter de deur en als je vragen had of je wist het even niet meer zo goed dan gaf ze precies de goede tips zodat ik weer goed vooruit kon. Zo bleef ik ook heel mooi op gewicht. Nu gaat het nog steeds goed, maar toch wil ik graag nog wat meer kilootjes verliezen. Dus nog steeds ga ik 1x in de maand naar Heleen en dan krijg ik er weer zin in om er hard tegen aan te gaan om mijn streefgewicht te halen.

Kortom:
Ik ben echt super tevreden over de begeleiding van Heleen. Ze geeft je een vertrouwd en goed gevoel om er samen tegen aan te gaan. Het is totaal geen straf, want je leert gewoon op een goede manier gezonde dingen te eten. Je hoeft dus niet streng te lijnen, hebt geen hongergevoel en toch val je af. Ook het op gewicht blijven gaat goed want ook daarin begeleid ze je super! Ik kan het echt iedereen aanraden want als je zelf wilt en met een begeleider zoals Heleen, weet ik zeker dat het iedereen moet lukken.

Groetjes Moniek van Asten