Marjolein Wissema

In 2001, 2004, 2007, 2010 en 2013 was ik na het in korte tijd volgen van een streng vetvrij dieet iedere keer na ca. 3 jaar weer op mijn oude (over)gewicht. Toch wel zo’n 12 tot 15 kilo te zwaar volgens de BMI berekening. Terwijl ik toch best wel enige kennis heb van voeding blijkt dat niet echt bij mijzelf te werken! En daar moest maar eens verandering in komen. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren. Zo gezegd zo gedaan en belde ik in juni 2013 aan bij Heleen.
De klik was er meteen en het werd ook al snel duidelijk dat ik er toch wel een paar verkeerde ideeën op na hield wat voeding betreft. Te weinig eten en net even te vaak de minder goede producten En dat terwijl je juist best veel mag eten van de juiste producten. Wat dacht je van 200 gram aardbeien of kersen als tussendoortje. Ik heb er in de zomer erg van genoten. En tegenwoordig kies ik bij een lunchafspraak voor een heerlijk broodje gerookte zalm en niet die (verkeerde) vette kroket. Echt smullen!
Daarnaast heb ik op, advies van Heleen, mijzelf aangewend om rond 10.00 uur en 15.00 uur een stuk fruit te pakken. Natuurlijk is fruit belangrijk maar ook omdat het zo lekker vult, heb ik veel minder de neiging om in de koelkast te duiken rond half vijf! Bij mij werkt dat écht goed, want toen ik een keer ’s middags mijn fruit was vergeten en ik nog even naar een winkel moest, kwam ik er toch echt met een zak drop uit. En ja die was half leeg toen ik thuiskwam. En dan voel je je stom zeg!
Wel nu inmiddels bijna 1,5 jaar later heb ik een verantwoord eetpatroon aangeleerd en kan ik in de weekenden of bij feestjes gewoon meedoen door steeds bewuste keuzes te maken wat je wel of niet eet. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik in en na 2016 nog steeds mijn juiste gewicht (lees BMI) heb. Dank je wel Heleen voor de broodnodige bewustwording en goede adviezen.