Afvallen

Veel mensen hebben vaak al verschillende afvalpogingen achter de rug, vaak in de vorm van een dieet. Als het ene dieet niet het gewenste effect heeft of geen blijvend resultaat oplevert, stapt men over op een ander dieet en begint de frustratie opnieuw. De meeste diëten leren je ook niet je voedingspatroon en eetgewoonten aan te passen en zijn slechts gebaseerd op het snel verliezen van kilo’s. Je valt in eerste instantie misschien dus wel af, maar dan…..?

Afvallen is een kwestie van gedragsverandering. Telkens met kleine stapjes oude gewoonten vervangen door nieuwe gewoontes zodat je een gezonde(re) versie van jezelf wordt. Bij het nastreven van een gezonde levensstijl ligt de nadruk niet alleen op het (over)gewicht, op het verliezen van kilo’s.
Wat dan wel?

Ik kijk samen met je naar je algehele levensstijl, waarbij meerdere factoren dan alleen de voeding een grote rol spelen.Vervolgens gaan we daarmee actief aan de slag. Door je de juiste informatie te geven krijg je een beter inzicht in je situatie. Hierdoor ben je na enige tijd in staat om zelf de juiste keuzes te maken.

Afvallen: Wat levert het je op?

  • Een andere kijk op afvallen en verandering van levensstijl
  • Een stok achter de deur.
  • Definitief afrekenen met frustratie en de obsessie voor de weegschaal.
  • Leren genieten van lekker maar verantwoord eten zonder hongergevoel.
  • Meer energie.
  • Eventuele klachten als hoofdpijn, darmklachten en vermoeidheid kunnen afnemen of verdwijnen zolang deze klachten verband houden met je eetpatroon.

Gezond afvallen

Eet jij al gezond?
Meestal is een verkeerd voedingspatroon de oorzaak van lichamelijke klachten en/of overgewicht. Het sterkste middel voor je gezondheid heb je zelf in handen: door PuurGezond te eten. PuurGezond is geen dieet, het is een manier van eten die bijdraagt aan een goede gezondheid. Het is beslist niet streng of vol met regels. Ga er vooral relaxed mee om, zodat het geen ‘moeten’ wordt. In de richtlijnen van PuurGezond eten is rekening gehouden met lekkere tussendoortjes en extraatjes. Een goede richtlijn is de 85/15% regel. Zorg dat minstens 85% van je voeding puur en onbewerkt is. Dan hou je 15% over voor producten die minder puur zijn, zoals wat chocolade, een stuk taart of alcohol. De PuurGezond aanpak is in mijn begeleiding geïntegreerd via een duidelijk stappenplan, goede tips en veel recepten die geschikt zijn voor het hele gezin.