4 eetgewoontes die super gezond voor je zijn

Maak van deze tips en tricks een gewoonte om het maximale uit je voeding te halen!

1. Het draait allemaal om verhoudingen
De beste maaltijden bestaan voor de helft uit groentes, een kwart uit eiwitten (vis, beef, kip, tofu, eieren of bonen) en een kwart uit koolhydraten (denk aan zilvervliesrijst, linzen,  of quinoa). Zo’n bord met vakjes is zo gek nog niet.

2. Kies de juiste hoeveelheid
Hoe groter je bord, hoe meer je opschept en dus meer eet. Kies voor een kleiner bord en voorkom dat je meer eet dan je eigenlijk nodig hebt.

3. Houd je aandacht erbij
Let op wat je eet en hoe je dit doet. Als je erge trek hebt, werk je automatisch je eten sneller naar binnen. Daardoor voel je pas later dat je eigenlijk al best vol zit. Neem de tijd om te eten en lepel ook niet je eten naar binnen terwijl je aandacht bij de tv is.

4. Eet kleurig
Elke kleur fruit en groente bevat verschillende stoffen die belangrijk zijn om gezond en fit te blijven. Probeer zoveel mogelijk kleuren (geel, groen, rood, wit, geel/oranje, blauw/paars) op een dag te eten. Dit kan door bijvoorbeeld bij de lunch een andere kleur te eten dan tijdens je avondeten. Of gooi een paar kleuren fruit en groenten in een blender en mix een heerlijke en gevarieerde smoothie.

17 november 2016 - Heleen van Asten