Waarom het afvallen niet lukt!

Je slaat een maaltijd over
Het ontbijt wordt door veel mensen overgeslagen omdat ze in de ochtend geen zin hebben om te eten. Terwijl jouw lichaam juist dan behoefte heeft aan voeding om op gang te komen. Jouw lichaam heeft als het ware nieuwe brandstof nodig. Wanneer jouw auto een lege tank heeft, kan je toch ook niet wegrijden?
Je drinkt te weinig of het verkeerde
Drink jij nog frisdrank? Frisdrank is water met veel toegevoegde suikers. Wat jouw lichaam nodig heeft is water, geen suiker. Drink voortaan water of thee en laat de frisdrank staan.
Je beweegt te weinig
Het advies is, zeker wanneer je wilt afvallen, om 60 minuten per dag te bewegen. Kom jij aan de 60 minuten beweging per dag? Ga fietsen, ga wandelen en doe een paar keer per week een intensieve workout.
Je eet geen koolhydraten
Jouw lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Daar horen koolhydraten ook bij! Een juiste balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten zorgt voor een gezond gewicht.
Je eet geen vet
Vet is niet zo slecht als “ze” jou de afgelopen jaren hebben doen geloven. Op mijn boterham gaat gewoon roomboter. Roomboter is een natuurlijk product zonder toevoegingen en er zitten ook nog eens vitamines en mineralen in. Wel je boterham dun besmeren!
Je eet te weinig eiwitten
Eiwitten zijn een super bron van energie. Ze geven je een vol gevoel en daardoor ga je minder snel tussendoor snoepen. Lekker dat eitje nemen bij het ontbijt of de lunch!
Je eet niet genoeg fruit en groente
Dit is een behoorlijk groot probleem voor ons Nederlanders. Waarom eten wij te weinig fruit en groente? We weten toch allemaal hoe belangrijk en gezond dit voor ons is?
Haal jij de geadviseerde 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag?
Je eet te weinig
Als ik minder eet, dan val ik af… En daar loop je dan met je hongergevoel. Grote kans dat je in de avond meer eet om dit te compenseren of dat je tussendoor gaat snacken. Minder eten is niet de oplossing. De juiste (gezonde) voeding eten, dat is veel belangrijker.
Je slaapt niet genoeg
Slaap is belangrijk. Zei je moeder dat vroeger ook tegen jou? Ze had gelijk! Wanneer je te weinig slaapt gaat je stofwisseling trager werken. Bovendien ben je niet uitgerust en heb je minder energie om te bewegen en te sporten. Weinig slaap zorgt er ook voor dat je meer hongergevoelens krijgt gedurende de dag en dit leidt tot meer eten en tussendoor snacken.
Je eet onderweg en te gehaast
Neem de tijd om rustig en met aandacht te eten. De Fransen hebben dat toch beter voor elkaar. Uitgebreid lunchen en dineren met goed gezelschap zorgt voor ontspanning en een gezondere levensstijl. Helaas hebben wij niet zoveel tijd (?!), maar probeer de tijd te nemen om te ontspannen tijdens het eten.
Je neemt nooit iets lekkers
Wanneer je ervoor kiest dat sommige producten verboden zijn om te eten, dan worden ze juist aantrekkelijk. Je mag alles eten, maar wel met mate. Zo houd je het langer vol.
Je gebruikt nog steeds pakjes en zakjes bij het koken
Echt waar? Ik zou je dan toch sterk adviseren om daar vanaf te stappen. Ga online op zoek naar makkelijke en snelle recepten waarbij je zo natuurlijk mogelijk eet. Het is echt niet zo moeilijk als je denkt!
Je bent gek op sausjes bij het avondeten
Mayonaise, ketchup, jus, groentesaus…. Kruid je eten met verse kruiden en laat de sausjes eens staan.
Jouw gezin eet niet zo gezond als jij
Dat is een moeilijke! Jij wilt lekker gezond eten en dan zit jouw partner naast je op de bank met een zak chips. Hoe onuitstaanbaar is dat?! Overleg met je familie en overtuig hen ervan dat afvallen en gezond eten belangrijk is voor jou maar ook voor hun. Iedereen kan gezonder gaan leven en toch af en toe iets lekkers nemen.

Wil jij graag weten hoe je op een gezonde manier gewicht kunt verliezen?
Een manier die je wel gaat volhouden, zonder hongergevoelens?
Of wil je eenmalig voedingsadvies? Dan kan je bij mij terecht!
Je kunt contact met mij opnemen via contactformulier op mijn website.
www.voedingsadviesheleenvanasten.nl

2 juli 2016 - Heleen van Asten