PuurGezond

Het sterkste middel voor je gezondheid heb je zelf in handen: PuurGezond eten.
Puur gezond eten is goed voor je gewicht, je bloeddruk, je schoonheid en het helpt tegen snaaihonger en diabetes. Het PuurGezond eten helpt je om soepel over te schakelen naar een natuurlijk eetpatroon van volwaardige voedingsmiddelen. Dat is niet alleen veel lekkerder, maar het verzadigt ook beter, waardoor je afvalt zonder honger.
Pure producten zijn bijvoorbeeld groenten, fruit, peulvruchten, volkoren producten, zuivel, noten, ei, vlees en vette vis. Geen pakjes, zakjes, shakes en light producten. Maar écht eten, dat lekker en gezond voor je is.

PuurGezond is geen dieet, het is een manier van eten die bijdraagt aan een goede gezondheid. Het is beslist niet streng of vol met regels. Ga er vooral relaxed mee om, zodat het geen ‘moeten’ wordt. In de richtlijnen van PuurGezond eten is rekening gehouden met lekkere tussendoortjes en extraatjes
De methode heeft 10 spelregels, als je deze regels zo veel mogelijk volgt, dan gaat het zeker lukken! Dit zijn de 10 spelregels:

1. Eet pure, onbewerkte producten, zoals groenten, fruit, vlees, ei, graan- en melkproducten.

2. Eet ruime porties eiwitrijke producten, zoals vlees, vis, zuivel, peulvruchten en eieren. Ze geven een goede verzadiging en zijn dus handig als je wilt afvallen.

3. Eet veel groenten, ze zijn belangrijk bij het afvallen en ze zitten vol gezonde voedingsstoffen.

4. Beperk de hoeveelheid koolhydraten, zoals suiker en zetmeel (in snoep, koek, brood, pasta, rijst en aardappelen).

5. Eet 3 maaltijden en 3 tussendoortjes per dag, regelmatig eten is belangrijk bij het afvallen en op gewicht blijven.

6. Drink 1,5-2 liter per dag, zoals water, koffie, thee, melk, vruchtensap en bouillon. Drink weinig alcohol.

7. Beweeg 1 uur per dag. Denk aan wandelen en fietsen, maar streef ook naar 2 à 3 keer per week naar conditie- en/of krachttraining.

8. Plan je eten en beweging. Zorg dat je de juiste boodschappen in huis hebt. En plan je sport en beweging.

9. Neem je rust. Te weinig slaap en te veel stress zijn twee grote risicofactoren voor het krijgen van overgewicht. Neem meer tijd voor jezelf, door op tijd naar bed te gaan, bewust te ontspannen en meer te bewegen.

10. Geniet!
De PuurGezond aanpak is in mijn begeleiding geïntegreerd met een duidelijk stappenplan, goede tips en veel recepten die geschikt zijn voor het hele gezin.
(Bron: PuurGezond! Slank in 8 stappen, Karine Hoenderdos )

11 maart 2016 - Heleen van Asten